Cafe Femenino -kahvia nyt Mokkamestareilta!

12.12.2016

Kuten kaikki tiedämme, kahviin liittyy paljon vaikeita eettisiä kysymyksiä.

Mokkamestarit yrittää tehdä kahvivalinnoissaan mahdollisimman vastuullisia ratkaisuja ja olemmekin saaneet valikoimaame ensimmäistä kertaa Cafe Femenino- kahvin.

Kahvimme tulee Perusta Cecanorin cooperatiivista Chiclayosta, missä Cafe Femenino, naiskahviviljelijöitä tukeva projekti on perustettu 2003.

Kahvi toimitetaan meille englantilaisen raakakahvi -yhteistyökumppanimme kautta ja yrityksessä työskentelevä intohimoinen kahviammattilainen Priscilla Daniels on saanut vierailla tiloilla paikan päällä ja nähdä konkreettisesti  projektin hyötyjä naiskahviviljelijöille, heidän miehilleen ja yhteisölleen.

Mokkamestareiden toimitusjohtaja Reija Paakkinen osallistui marraskuussa Priscillan järjestämälle field tripille Indonesian Sumatralle, jossa on myös monen muun maan lisäksi aloitettu Cafe Femenino -projekti. Sieltä saamme uuden kahvierän ensi kevään aikana.

Tällä hetkellä valikoimassamme oleva perulainen Reilun kaupan Cafe Femenino  -kahvi on korkealuokkainen unblended luomukahvi jossa on keskimieto body, miellyttävä hapokkuus, kaakaon ja karamellin vivahteita, pehmeä aromi ja puhdas jälkimaku.

Cafe Femenino ja Cafe Femenino Foundation ovat kestävän kehityksen projekteja jotka tukevat naisia heidän kulloisissakin kehittämisprojekteissaan (mm. koulutus, terveydenhoito, hygienia, tuotannon ja kahvilaadun parantaminen) ja auttaa heitä kohti tasa-arvoisempaa ja arvokkaampaa elämää.

Naiset investoivat kahvinviljelystä saamansa tuoton yhteisöönsä, joten lopulta kaikki hyötyvät näiden rohkeiden ja ahkerien naisten ponnisteluista.

Lisätietoa Cafe Femenino -projektista löytyy alla olevista linkeistä:

http://www.optco.com/cafe_femenino.htm

https://www.coffeecan.org/

cafe-femenino-logo

cafe-femenino-foundation-logo

cafe-femenino-kuva

Cafe Femenino luomu- ja Reilun kaupan kahvia saatavilla myymälöistämme viikon 51 aikana!