Kesä tulee – oletko valmis?

25.5.2015

Aurinko paistaa ja ilmat lämpenevät. Sitä odottavat innolla myös Rauhaniemen Kansankylpylän kesäkahvilan työntekijät, jotka kävivät Mokkamestareiden paahtimolla koulutuksessa kahvikouluttajamme Hennan johdolla. Samalla myös tuoksuteltiin ja maisteltiin tulevan kesän kahvi- ja teevalikoima.

 

Koulutuksessa Rauhaniemen Oona, Inkeri, Satu ja Tiina sekä kahvikouluttajamme Henna

Koulutuksessa vasemmalta: Rauhaniemen Oona, Inkeri, Satu ja Tiina sekä Mokkamestareiden kahvikouluttaja Henna.

 

Koulutuksessa kuultiin perustiedot sekä kahvista että teestä ja perehdyttiin erityisesti siihen, että miten saadaan asiakkaille aina laadullisesti paras juoma tarjottavaksi. Jokaiselle jäi varmasti mieleen, että joidenkin kokema vihreän teen kitkeryys johtuu liian kuuman veden käytöstä haudutusvaiheessa ja tee on silloin väärin valmistettu. Oikeassa lämpötilassa haudutettuna vihreä tee on ihanan pehmeää ja helposti juotavaa. Koulutuksessa avattiin myös kahvipapujen matkaa raakapavuista jauhetuksi kahviksi ja paahtimolla kun ollaan, niin vieraamme pääsivät seuraamaan paahtajamme Hannun työskentelyä vastapaahdetun kahvin tuoksun keskellä.

Tänä kesänä Rauhaniemen kahvilassa tarjotaan aina tuoretta Mestarin kahvisekoitusta sekä haudutettua teetä. Teelaatuja on valikoimassa useampia: inkiväärillä ja appelsiinilla maustettu Rooibos, inkiväärillä sekä limellä maustettu vihreä luomutee ja mustan teen ystäviä unohtamatta myös huippulaatuinen intialainen Assam Corramore.

 

Lähikuvassa Lime-Ginger luomutee.

Lähikuvassa Lime-Ginger luomutee.

 

Testiryhmä totesi juomien sopivan kesään mainiosti ja suosikeiksi nousivat appelsiinintuoksuinen Rooibos sekä raikkaanmakuinen inkivääri-lime vihreä tee. Juomat myydään kätevissä take-away -mukeissa, sillä ollaanhan Rauhaniemessä nauttimassa uimisesta ja rantaelämästä auringonhaltijan niin salliessa. Käy testaamassa oma suosikkisi Näsijärven kauniissa rantamaisemissa!

Rauhaniemen Kansankylpylän kesäkahvilan kuulumiset ja yhteystiedot löydät facebookista.

 

Tervetuloa Rauhaniemen kahvilaan!