Kahvikouluttajamme kursseilla Kööpenhaminassa!

7.4.2016

Tanska4Kahvikouluttajamme Henna Ahonen oli Kööpenhaminassa kahden päivän räätälöidyllä yksityiskurssilla The Coffee Collectivella, jossa kouluttajana toimi Samuli Marila.

Päivien aikana oli käytössä mm. Refraktometri ja TDS-mittarit, joiden avulla selvitettiin veden laatua, ominaisuuksia ja tilavuutta suhteessa kahviin. Kahvicupping tehtiin useampaan otteeseen, missä yhtenä aiheena oli oppia erottamaan virheitä joita voi olla raakapavussa tai mitä voi syntyä paahdon aikana. Lisäksi käytiin läpi eri suodatinmenetelmiä (black coffee -brewing), kuten Aeropress, Kalita ja Espro -menetelmiä. Kurssipäivien lopuksi kerrattiin vielä espresson valmistusta sekä maidonvaahdotusta.

Kurssipäivät olivat erittäin intensiiviset ja monipuoliset. Lisäksi kouluttaja oli tarkkaan kuunnellut esitetyt toiveemme kurssin sisällöstä, joten päivät olivat erittäin antoisia.

Bonuksena Henna tapasi myös viime vuoden Brewers Cupin Suomen mestarin Mikaela Wallgrenin, joka olikin valmistautumassa tämän vuoden Brewers Cup SM-kilpailuihin.

Mokkamestareiden Kahvikouluttaja Henna Ahonen

Mokkamestareiden Kahvikouluttaja Henna Ahonen

Kahvikouluttaja Samuli Marila - The Coffee Collective

Kahvikouluttaja Samuli Marila – The Coffee Collective

 

Brewers Cup Suomen Mestari 2015 - Mikaela Wallgren

Brewers Cup Suomen Mestari 2015 – Mikaela Wallgren