Minna Canth -kahvi, luomu ja reilun kaupan female farmed kahvi

16.11.2017

Suomalaisen merkkihenkilön Minna Canthin syntymästä on pian kulunut 175 vuotta. Mokkamestarit on kehittänyt sen kunniaksi uuden luomu- ja Reilunkaupan kahvisekoituksen, osittain Suomi 100-juhlavuoden innoittamana ja virallisen Minna Canth-seuran toivomuksesta.

Halusimme kunnioittaa vahvaa yhteiskunnallista vaikuttajaa ja pioneeria, joka oli mm. kirjailija, journalisti, teatterintekijä, yrittäjä,yksinhuoltaja ja tasa-arvon ja koulutuksen puolesta puhuja, valitsemalla kahvilaaduiksi Minna-kahviin naiskahvinviljelijöiden tuottamat luomu ja Reilun kaupan  kahvipavut. Minna oli myös tunnettu kahvinystävä ja sen inspiroimana ja voimalla hän sai varmasti monia uudistuksia aikaiseksi.

Mokkamestareiden Minna-kahvi on kahden tuorepaahdetun female farmed-kahvin sekoitus Perusta ja Sumatralta, kahvi on 3/5 paahtoasteinen, matalahappoinen, sen aromissa on suklaata ja vaniljaa. Suutuntuma on rikas ja vahva.

Tuote-etiketissä on käytetty keramiikkataiteilija Hellevi Koistisen uniikityö- Minna Canth #nastywoman taideteosta, joka liittyy myös 175-juhlavuoteen.

Minna Canthin elämäntyö vaikuttaa edelleen vahvasti 100-vuotiaassa Suomessa, saamme elää yhdessä maailman tasa-arvoisimmista maista ja sen eteen on tehty paljon työtä joka jatkuu edelleen.

Juhlavuoden suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.