Mokkamestareiden kahvi on käsityötä

 

”Kyllä mä sulle aina kahvit keitän”. Tästä lauseesta syntyi ajatus Mokkamestareista.

Mokkamestarit tarjoaa vastapaahdettua erikoiskahvia, espressokone-, kahvimylly ja muita laitteita, kahvikoulutusta sekä Teetaikurit huippu teetuotteita.

Reija Paakkinen ja Mika Hannuniemi olivat nuoret ystävykset, joita yhdisti intohimo kahviin. Kun tuli aika miettiä elämän uutta suuntaa, syttyi ajatus kahvi- ja teekaupasta, jossa olisi pieni kahvila, niin että asiakkaat voisivat maistella ja nauttia kahvia ja teetä paikan päällä. Tämä ei vielä riittänyt: Reija ja Mika halusivat tehdä kaiken itse, myös paahtaa kahvin. Intohimo sai asioita aikaan ja oli luonteeltaan pelotonta. ”Otetaan rohkeasti asioista selvää!”. Ideasta kahvikauppaan vei alle vuoden. Unelmasta tuli totta. Tarvittiin oppia, sinnikkyyttä ja seikkailumieltä – eikä vähiten pioneerihenkeä. Mokkamestarit kahvipaahtimo syntyi vuonna 1990, jolloin suomalainen kahvikulttuuri oli pääosin markettikahvia puolen kilon pakkauksina. Kahvia alettiin paahtaa uudella 5 kilon Probat-paahtimella myymälän tiloissa Verkatehtaankadulla. Erikoiskahvit, kuten Maragogype, Kenia AA tai Papua New Guinea sekä erilaiset paahtoasteet ja maustetut kahvit olivat jotain uutta.

Mokkamestareiden usko laadukkaan kahvin kysyntään oli vankkumaton. Tuotteet tulivat hiljalleen tutuksi tamperelaisille ja sana innokkaista paahtimoyrittäjistä levisi Pirkanmaan rajoja laajemmalle. Tuli aika hankkia erilliset tilat paahtimolle, jotta päästiin aloittamaan tuotteiden tukkumyynti. Ensimmäiset tilat löytyivät vuonna 1992 Pohjolankadulta, mutta jo vuonna 1995 siirryttiin Yliopistonkadulle Pienteollisuustaloon. Samalla hankittiin isompi paahtokone, Probat G22 v-46. Mikä löytö!

Valikoima laajeni vuosien mittaan kysynnän, kahvikulttuurin kehittymisen ja oman innostuksen mukaan. Maustekahvit ja teet olivat alusta asti valikoimissa ja suosiossa. Ihmiset matkustelivat, tutustuivat kahvikulttuureihin ja alkoivat vaatia vaihtoehtoja. Espressot, mutteripannut, pressopannut ja muut uudet kahvinvalmistamisen menetelmät yleistyivät.

Tällä hetkellä Mokkamestareiden paahtimo sijaitsee Kuukuja 8:ssa Ylöjärven rajalla. Valikoima kattaa jo yli 50 kahvilaatua ja reilut 100 teetä, makusiirapeita, kahvin ja teen valmistusvälineitä, kahvikoneita sekä kahvi- ja teekoulutuksia.

Mokkamestareiden myymälät sijaitsevat kahvipaahtimolla Teivon yrityspuistossa Ylöjärvellä ja Verkatehtaankadulla Tampereen keskustassa, jossa myymälän yhteydessä on myös kahvila.

Kahvipaahtimo, joka syntyi puhtaasti intohimosta ja rakkaudesta kahviin, rohkeudesta sekä seikkailumielestä haluaa välittää samaa intoa suomalaisille kahvinystäville.

 

“Kahvipaahtimo, joka syntyi puhtaasti rakkaudesta, rohkeudesta ja seikkailumielestä haluaa välittää samaa intoa suomalaisille kahvinystäville.”

 CW1A6789

 

 CW1A6427

Tuotteet ja palvelut

Kahvit

Kahvivalikoimiimme kuuluvat niin tummapaahtoiset espressosekoitukset, alkuperäiskahvit kuin erilaiset maustetut kahvilaadut.

Teet

Teevalikoimiimme kuuluu yli 100 teelaatua, korkealuokkaisesta Darjeeling-teestä valkoiseen teehen, rooibokseen ja erilaisiin haudukkeisiin.

Kahvikoulu

Järjestämme paahtimollamme suosittuja baristakursseja. Kurssilla perehdytään kahvin valmistamiseen, laitteisiin ja kahvin jalostusprosessiin.

Laitteet ja huollot

Myymme ja huollamme ammattikäyttöisiä espressolaitteita. Saat meiltä myös laitteiden käyttöopastuksen. Soita ja kysy lisää.

Verkkokauppa

Tilaa kahvit, teet, makusiirapit ja kahvitarvikkeet suoraan kotiisi verkkokaupastamme.

Myymälät

Mokkamestareiden myymälät palvelevat paahtimollamme sekä Tampereen keskustassa Verkatehtaankadulla.

Yhteystiedot

Mokkamestarit Oy
Y-tunnus 0891147-4

Reija Paakkinen
Toimitusjohtaja

Mika Hannuniemi
Tekninen asiantuntija, myynti koneet ja laitteet, kahvikouluttaja

Henna Ahonen
Myyntikoordinaattori, kahvikouluttaja

Hannu Paakkinen
Paahtomestari

KAHVIPAAHTIMO
Kuukuja 8 E
33420 Tampere
Puh: (03) 2530 145
050 570 5095
tukkutilaukset: paahtimo@mokkamestarit.fi

Avoinna arkisin 9-17

MYYMÄLÄ
Verkatehtaankatu 9
33100 Tampere
Puh: 050 4535 203

Avoinna arkisin 10-18,
lauantaisin 10-16

Sähköposti:
mokkamestarit (at) mokkamestarit.fi