Verkkokauppaan

Kahvin valmistusmenetelmät

Erilaiset kahvinvalmistusmenetelmät on helppo tapa viedä kahvielämys uusiin sfääreihin ja runsaasta valikoimasta kukin voi löytää juuri itselleen sopivan tavan valmistaa aidosti parempaa kahvia.

Mokkamestareiden kotibaristakursseilla opetetaan trendikkäiden pour over-kahvilaitteiden käyttöä kädestä pitäen. Rennoilla kursseilla valmistetaan kahvia mm. Chemex, Clever Dripper ja Aeropress-laitteilla. Tule rohkeasti mukaan!
 

mokkamestarit-suodatinkahvi-ikoni.png

Suodatinkahvi

Hyvän kahvin valmistaminen ei välttämättä vaadi erikoiskahvilaitteita. Kaikille tuttu suodatinkeitin on nopea ja helppo tapa valmistaa maistuvaa erikoiskahvia. Suodatinkahvinkin tekoon on omat niksinsä ja pienillä yksityiskohdilla voi olla suuri vaikutus kahvin makuun. Kahvin ja veden annostelusuhde sekä jauhatuskarkeus ovat yhtä tärkeitä kuin kahvin ja veden tuoreus ja asianmukainen laitteisto. Tärkeää on myös huolehtia kahvilaitteen puhtaanapidosta ja säännöllisestä kalkin poistosta.

mokkamestarit-espresso-ikoni.png

Espresso

Alun perin Italiasta lähtöisin oleva espresso vaatii paljon valmistajaltaan ja laadukas espresso on osaavan baristan merkki.

Valmistuksessa käytetään espressokonetta sekä kahvimyllyä. Kahvia jauhetaan sopivalla karkeudella espressokahvaan ja tampataan tasaiseksi. Tämän jälkeen vesi valutetaan paineen avulla kahvan läpi suoraan espressokuppiin.

Täydellinen espresso syntyy ahkeralla harjoittelulla ja vaatii aina vastajauhettua ja mahdollisimman tuoretta kahvia.

mokkamestarit-aeropress-ikoni.png

Aeropress

Aeropress on moderni kahvinvalmistustapa, joka on syrjäyttänyt monessa kodissa suodatinkeittimen.

Tämä erikoisen näköinen, moneen kahvilaatuun sopiva laite on helppokäyttöinen, nopea oppia ja pienen kokonsa ansiosta se kulkee kätevästi mukana matkoilla tai vaikkapa mökkireissulla.

mokkamestarit-clever-dipper-ikoni.png

Clever Dripper

Clever Dripper on nimensäkin mukaisesti nerokas tapa viedä suodatinkahvi uudelle tasolle. Suodatinsuppiloon annostellaan kahvi ja lisätään vesi. Kahvin annetaan uuttua sopiva aika ja tämän jälkeen dripper asetetaan kupin päälle, jolloin kahvi valuu suoraan kuppiin. Tämän helpommaksi ei hifistely mene!

mokkamestarit-chemex-ikoni.png

Chemex

Chemex on yhdysvaltalaisen kemistin Peter Schlumbohmin kehittämä valmistusmenetelmä, jossa pääosaa näyttelee komea Chemex-lasikannu. Tässä pour over-tyylisessä menetelmässä kahvin ja veden määrä mitataan tarkkaan vaakaa apuna käyttäen. Vesi kaadetaan hitaasti pyörivällä liikkeellä parhaan lopputuloksen saamiseksi. 

Chemex-menetelmällä kunkin kahvin omat ominaispiirteet tulevat upealla tavalla esiin. Chemex vaatii tarkkuutta mutta palkitsee lopputuloksellaan ja on kaiken lisäksi kaunis katsella.

mokkamestarit-v60-ikoni.png

Hario V60

Japanilaisten kehittämä Hario V60 on perfektionistin unelmamenetelmä. Tällä pienikokoisella kahvilaitteella kahvia valmistetaan pour over-tyylillä. Laitteen nimi tulee sen ulkomuodosta: suodatinsuppilo on sivusta katsottuna V-kirjaimen muotoinen ja seinämät ovat 60 asteen kulmissa. Tällä menetelmällä saadaan aikaan puhdasta ja erinomaista kahvia. V60 pyrkii kohti täydellisyyttä ja Hario-laitteet nauttivat suurta arvostusta kahvifanien keskuudessa.