Koulutukset
Mokkamestareiden kahvikurssit
Koulutustilassamme tehdään parhaillaan muutostöitä. Julkaisemme päivitetyn kurssitarjonnan 2024.
Kouluttajana toimii Mokkamestareiden SCA sertifioitu barista & kahvi- ja teekouluttaja Niina Varjoranta.
Koulutukset järjestetään paahtimollamme osoitteessa Kuukuja 8, Tampere.
Mokkamestarit kahvikurssit on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää kahvinvalmistustaitojaan, oppia nykyaikaisia valmistusmenetelmiä sekä syventää kahviosaamistaan.
Kurssit soveltuvat erinomaisesti kahvilassa tai ravintolassa työskenteleville tai alalle suuntautuville opiskelijoille, oppilaitosten opetustehtävissä toimiville, kotiharrastajille ja aloittelijoille.
Käsiuutot
-
Kahvin matka keittiöön: kahvilajien taustaa sekä lyhyt esittely kahvin erilaisista käsittelytavoista.
- Opetellaan kahvinvalmistuksen kulmakivet:
- Kahvin valinta
- Annostelu & jauhatuskarkeuden valinta
- Laitteiden puhdistus
- Oikean uuttosuhteen valitseminen sekä mittaaminen
- Puhtaan veden merkitys
- Eri suodatusmenetelmien läpikäynti sekä kahvin valmistus valituilla (2-3 kpl) menetelmillä, mm. Aeropress, Chemex, Hario V60, Clever Dripper, French press, perkolaattori, mutteripannu ym.
Barista 1
- Kahvilaitteiden ominaisuuksien esittely
- Espresson valmistus
- Kahvin jauhatuksen säätäminen optimaaliseksi kahvimyllystä
- Maidon vaahdotuksen perusteet
- Maidon kaatotekniikka ja miten latte art syntyy
- Valmistetaan espresso, tuplaespresso, cappuccino ja latte
- Koneiden puhdistus ja hygienia
- Kurssilainen saa kirjallisena kurssimateriaalin sekä kurssitodistuksen
Barista 2
- Nykyaikaisen ”On-Demand”-kahvimyllyn säätö
- Valmistetaan kahta erityyppistä espressoa, maistellaan ja analysoidaan kokemuksia
- Maidonvaahdotuksen teho-opetusta non-stoppina
- Latte art -harjoittelu
- Kurssilainen saa kirjallisena kurssimateriaalin ja kurssitodistuksen
Aeropress
- Kerrataan onnistuneen kahvinvalmistuksen kulmakivet
- Syvennytään aeropressin käyttöön
- Tutustutaan erilaisiin resepteihin sekä lisätarvikkeisiin (mm. Fellow Prismo)
- Ratkaistaan mahdollisia ongelmakohtia mitä kahvinvalmistuksessa on kurssilaisilla ilmennyt
Latte Art
- Kerrataan oikeaoppinen vaahdotus- ja kaatotekniikka
- Harjoitellaan kuvioiden muodostamista sekä erilaiset kuviointitekniikat
- Tutustutaan erilaisiin maitoihin ja vaahdotuskannuihin sekä näiden ominaisuuksiin
- Kurssille osallistuminen edellyttää olemassa olevaa baristataitoa. Esimerkiksi Barista 1 & 2 kurssien suoritus tai muuten hankittua perustaitoa. Jos et ole varma riittääkö lähtötasosi, olethan yhteydessä ennen ilmoittautumista.