Verkkokauppaan

Arvot ja vastuullisuus

Mokkamestareiden arvot – Näistä innostumme

Asiakassuhteet ja niissä onnistuminen on kaikille mokkamestarilaisille ykkösjuttu. Henkilöstö on ylpeä työskentelystään yrityksessä, jonka tasokasta ja ystävällistä asiakaspalvelua arvostetaan ja tuotteita pidetään luotettavina.

Aito innostus kahviin ja teehen näkyy Mokkamestareiden palvelussa.

Valmistamme tuotteita, jotka sopivat kaikille – riippumatta asiakkaan kahvi- tai teetietoudesta, mieltymyksestä ja -osaamisesta tai kotona olevan laitteiston tasosta.

Kannustamme rohkeasti kokeilemaan erikoiskahvia.

Vastuullisuus

Mokkamestareiden arvoihin kuuluu vastuullisuus kahvin alkuperästä. Työskentelemme haastavan ilmastonmuutoksen  ja ihmisarvokysymysten keskellä kamppailevan kehitysmaatuotteen kanssa ja arvostamme suuresti kahvinviljelijöitä, kahvityöläisiä ja alkuperämaita, mistä kahvimme tulevat.

Etsimme ja olemme löytäneet yhteistyökumppaneiksemme sellaisia kahvitiloja ja viljelijöitä, jotka pyrkivät kehittämään kahvitilojensa tuotantomenetelmiä, ovat tietoisia luonnonsuojelusta ja toiminnallaan kehittävät ympärillä olevaa yhteisöään. Teemme yhteistyötä myös sellaisten raakakahvivälittäjien kanssa, jotka jakavat näitä arvoja kanssamme ja joilla on missio ja tahto muutokseen.

Mokkamestareiden kahvivalikoimaan kuuluvat tärkeänä osana naisten viljelemät female farmed -kahvit. Naiset ovat usein kahvituotannossa heikoimmassa asemassa ja tekevät raskaimmat työt alistetuissa olosuhteissa. Ostamalla heidän tuotteitaan voimme tukea naisten voimaantumista arvokkaampaan elämään ja tutkitusti naiset jakavat kahvista saamansa tuoton koko yhteisönsä kehittämiseen, esimerkiksi koulutukseen ja terveydenhoitoon. Tästä hyvänä esimerkkinä Cafe Femenino-projekti.

Vierailemme  kahvitiloilla säännöllisesti ja havaintojen perusteella voimme tehdä vastuullisempia valintoja ja vaikuttaa muutokseen. Mikäli se on mahdollista, pyrimme valitsemaan aina luomuvaihtoehdon.

Kotimaan eettiset valintamme

* Avainlippu-sertifikaatti.

* Sertifioitu luomu- ja reilun kaupan yritys.

* Tuottajavastuunsa pakkauksistaan kantavan Ringin jäsen.

* Suora rahoitustuki Los Chiquitinesin lastenkodille Calin kahvinviljelysalueelle Kolumbiassa vuodesta 2006.

* Plan-kummilapsi.

* Uusiutuvan energian käyttö paahtimolla, suunnitelmissa omat aurinkopaneelit.

* Mokkamestareiden kahvipakkaukset voidaan kierrättää energiajakeeseen, suunnitteilla on myös tulevaisuudessa siirtyminen biohajoaviin jätteisiin.

* Paahtimolla on päästy Zero Waste -tavoitteeseen.